Lesser Blue-eared Starling

Lamprotornis chloropterus - Choucador de Swainson

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sturnidés

  • Genus
    :

    Lamprotornis

  • Species
    :

    chloropterus

Descriptor

Swainson, 1838

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 52 à 66 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Choucador de Swainson
adult
Choucador de Swainson
juvenile

Lesser Blue-eared Starling (Lamprotornis chloropterus) is a species of bird in the Sturnidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Choucador de Swainson,
  • Estornino de Swainson,
  • melro-metálico-menor,
  • Messingglanzstar,
  • zöldszárnyú fényseregély,
  • Noordelijke Blauwoorglansspreeuw,
  • Storno splendente guanceblu minore,
  • mindre glansstare,
  • Småglansstær,
  • liskavec modrosluchý,
  • leskoptev malá,
  • Nordlig Miomboglansstær,
  • purppuraperäkottarainen,
  • estornell de Swainson,
  • błyszczak niebieskouchy,
  • Свенсонов блестящий скворец,
  • コセイキムクドリ,
  • 小蓝耳辉椋鸟,
  • 小藍耳輝椋鳥,

Voice song and cries

Choucador de Swainson
adult

Habitat

Choucador de Swainson
adult

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Choucador de Swainson
published: - Updated: 11-01-2017
© 1996-2021 Oiseaux.net