Maned Duck

Chenonetta jubata - Canard à crinière

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Chenonetta

  • Species
    :

    jubata

Descriptor

Latham, 1801

Biometrics
  • Size
    : 56 cm
  • Wingspan
    : 78 à 80 cm.
  • Weight
    : 662 à 984 g
Geographic range

Distribution

Identification

Canard à crinière
♂ adult
Canard à crinière
♀ adult

Maned Duck (Chenonetta jubata) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Canard à crinière,
  • Pato de crin,
  • pato-de-crina,
  • Mähnenente,
  • sörényes lúd,
  • Manengans,
  • Anatra crinita,
  • manand,
  • Mankeand,
  • hnedohlávka hrivnatá,
  • kachnička hřívnatá,
  • Mankegås,
  • lyijysorsa,
  • ànec de crinera,
  • grzywienka (zwyczajna),
  • Гривистая утка,
  • タテガミガン,
  • 鬃林鸭,
  • 鬃林鴨,

Voice song and cries

Canard à crinière
♂ adult

Habitat

Canard à crinière
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Urban Areas ; Artificial/Aquatic and Marine : Ponds (below 8ha)

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Canard à crinière
Updated: 15-03-2015
© 1996-2024 Oiseaux.net