Menetries's Warbler

Curruca mystacea - Fauvette de Ménétries

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sylviidés

  • Genus
    :

    Curruca

  • Species
    :

    mystacea

Descriptor

Ménétries, 1832

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : 15 à 19 cm.
  • Weight
    : 10 à 11 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Fauvette de Ménétries
♂ adult plum. breeding
Fauvette de Ménétries
♀ adult

Menetries's Warbler (Curruca mystacea) is a species of bird in the Sylviidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Curruca mystacea mystacea (e Turkey to sw Russia and n Iran)
  • Curruca mystacea rubescens (se Turkey to e Jordan, Iraq and sw Iran)
  • Curruca mystacea turcmenica (ne Iran to s Kazakhstan and w Pakistan)

Foreign names

  • Fauvette de Ménétries,
  • Curruca de Ménétries,
  • toutinegra-rosada,
  • Tamariskengrasmücke,
  • tamariszkuszposzáta,
  • Ménétriés' Zwartkop,
  • Occhiocotto di Menetries,
  • östlig sammetshätta,
  • Steppesanger,
  • penica tamarišková,
  • pěnice černolící,
  • Rosasanger,
  • kaspiankerttu,
  • tallarol de Ménétries,
  • Morgunsöngvari,
  • pokrzewka kaspijska,
  • melnsejas ķauķis,
  • kaspijska penica,
  • Белоусая славка,
  • メネトリームシクイ,
  • 门氏林莺,
  • 神秘林鶯,

Voice song and cries

Habitat

Fauvette de Ménétries

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Desert : Hot ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Fauvette de Ménétries
published: - Updated: 06-05-2008
© 1996-2021 Oiseaux.net