Nubian Nightjar

Caprimulgus nubicus - Engoulevent de Nubie

Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Caprimulgidés

  • Genus
    :

    Caprimulgus

  • Species
    :

    nubicus

Descriptor

Lichtenstein, MHC, 1823

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 46 à 55 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Nubian Nightjar (Caprimulgus nubicus) is a species of bird in the Caprimulgidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Caprimulgus nubicus nubicus (c Sudan)
  • Caprimulgus nubicus tamaricis (Jordan and Israel through sw Saudi Arabia to Yemen)
  • Caprimulgus nubicus torridus (c Ethiopia to ne Uganda)

Foreign names

  • Engoulevent de Nubie,
  • Chotacabras nubio,
  • noitibó-da-núbia,
  • Nubiennachtschwalbe,
  • núbiai lappantyú,
  • Nubische Nachtzwaluw,
  • Succiacapre della Nubia,
  • nubisk nattskärra,
  • Nubianattravn,
  • lelek pustatinný,
  • lelek núbijský,
  • Nubisk Natravn,
  • nuubiankehrääjä,
  • enganyapastors núbic,
  • Nýfari,
  • lelek pustynny,
  • Nūbijas vakarlēpis,
  • nubijska podhujka,
  • Нубийский козодой,
  • サバクヨタカ,
  • 努比亚夜鹰,
  • 努比亞夜鷹,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Seasonal/Intermittent/Irregular Rivers/Streams/Creeks

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Other sources of interest

QRcode Engoulevent de Nubie
© 1996-2024 Oiseaux.net