Oriental Hobby

Falco severus - Faucon aldrovandin

Faucon aldrovandin
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Falconiformes

  • Family
    :

    Falconidés

  • Genus
    :

    Falco

  • Species
    :

    severus

Descriptor

Horsfield, 1821

Biometrics
  • Size
    : 30 cm
  • Wingspan
    : 66 cm.
  • Weight
    : 168 à 249 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Faucon aldrovandin
immature

Oriental Hobby (Falco severus) is a species of bird in the Falconidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Faucon aldrovandin,
  • Alcotán filipino,
  • ógea-oriental,
  • Malaienbaumfalke,
  • keleti kabasólyom,
  • Oosterse Boomvalk,
  • Lodolaio orientale,
  • orientlärkfalk,
  • Libellefalk,
  • sokol čiernochrbtý,
  • ostříž rezavobřichý,
  • Orientalsk Lærkefalk,
  • idännuolihaukka,
  • falcó mostatxut oriental,
  • sokół rdzawobrzuchy,
  • Восточный чеглок,
  • Alap-alap macan,
  • ミナミチゴハヤブサ,
  • 猛隼,
  • เหยี่ยวฮอบบี้,
  • 猛隼,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Other sources of interest

QRcode Faucon aldrovandin
© 1996-2024 Oiseaux.net