Pale-breasted Illadopsis

Illadopsis rufipennis - Akalat à poitrine blanche

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Pellornéidés

  • Genus
    :

    Illadopsis

  • Species
    :

    rufipennis

Descriptor

Sharpe, 1872

Biometrics
  • Size
    : 15 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 18 à 32 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Pale-breasted Illadopsis (Illadopsis rufipennis) is a species of bird in the Pellorneidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Illadopsis rufipennis rufipennis (s Nigeria to w Kenya, nw Tanzania and south to nw Angola and c DRCongo)
  • Illadopsis rufipennis extrema (Sierra Leone to Ghana)
  • Illadopsis rufipennis bocagei (Bioko I.)
  • Illadopsis rufipennis distans (s Kenya and e Tanzania)

Foreign names

  • Akalat à poitrine blanche,
  • Tordina pechipálida,
  • falso-tordo-de-peito-pálido,
  • Grauwangen-Laubdrossling,
  • Grijswanglijstertimalia,
  • Illadopsis pettochiaro,
  • gråbröstad lövtimalia,
  • Småløvtimal,
  • drozdinka bledoprsá,
  • timálie světlehrdlá,
  • Gråbrystet Skovtimalie,
  • oliivikerttutimali,
  • matinera de Sharpe,
  • wyżynniak szarolicy,
  • Серощёкая мышиная тимелия,
  • ウスチャムジチメドリ,
  • 苍胸非洲雅鹛,
  • 蒼胸雅鶥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Akalat à poitrine blanche
© 1996-2021 Oiseaux.net