Pied Puffbird

Notharchus tectus - Tamatia pie

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Bucconidés

  • Genus
    :

    Notharchus

  • Species
    :

    tectus

Descriptor

Boddaert, 1783

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 24 à 40 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Tamatia pie
adult

Pied Puffbird (Notharchus tectus) is a species of bird in the Bucconidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Notharchus tectus tectus (s Venezuela, the Guianas and n Brazil)
  • Notharchus tectus subtectus (e Costa Rica to c Colombia and sw Ecuador)
  • Notharchus tectus picatus (e Ecuador and e Peru)

Foreign names

  • Tamatia pie,
  • Buco Pío,
  • Macuru-pintado, capitão-do-mato-pequeno,
  • Elsterfaulvogel,
  • Bonte Baardkoekoek,
  • Piumino bianconero,
  • Svartvit trögfågel,
  • Perledovenfugl,
  • lenivka čierno-biela,
  • lenivka strakatá,
  • Broget Dovenfugl,
  • sepellaiskuri,
  • barbacoll de cap pigat,
  • drzym maskowy,
  • Сорочья нотарха,
  • シロクロオオガシラ,
  • 杂色蓬头鴷,
  • 雜斑噴鴷,

Voice song and cries

Tamatia pie
adult

Habitat

Tamatia pie
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls) ; Artificial/Terrestrial : Pastureland, Plantations, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Tamatia pie
published: - Updated: 20-01-2013
© 1996-2020 Oiseaux.net