Plain Nightjar

Caprimulgus inornatus - Engoulevent terne

Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Caprimulgidés

  • Genus
    :

    Caprimulgus

  • Species
    :

    inornatus

Descriptor

Heuglin, 1869

Biometrics
  • Size
    : 23 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 32 à 61 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Engoulevent terne
♀ adult

Plain Nightjar (Caprimulgus inornatus) is a species of bird in the Caprimulgidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Engoulevent terne,
  • Chotacabras sencillo,
  • Marmornachtschwalbe,
  • márványos lappantyú,
  • Marmernachtzwaluw,
  • Succiacapre disadorno,
  • sahelnattskärra,
  • Sahelnattravn,
  • lelek menlivý,
  • lelek mramorovaný,
  • Sahelnatravn,
  • sahelinkehrääjä,
  • enganyapastors de planura,
  • lelek jasny,
  • Sahelas vakarlēpis,
  • Серый козодой,
  • ムジヨタカ,
  • 纯色夜鹰,
  • 平原夜鷹,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) :

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Engoulevent terne
published: - Updated: 30-03-2010
© 1996-2021 Oiseaux.net