Rufous-throated Solitaire

Myadestes genibarbis - Solitaire siffleur

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Myadestes

  • Species
    :

    genibarbis

Descriptor

Swainson, 1838

Biometrics
  • Size
    : 21 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 26 à 28 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Solitaire siffleur
adult

Rufous-throated Solitaire (Myadestes genibarbis) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information 6 subspecies

  • Myadestes genibarbis genibarbis (Martinique)
  • Myadestes genibarbis solitarius (Jamaica)
  • Myadestes genibarbis montanus (Hispaniola)
  • Myadestes genibarbis dominicanus (Dominica)
  • Myadestes genibarbis sanctaeluciae (St. Lucia)
  • Myadestes genibarbis sibilans (St. Vincent)

Foreign names

  • Solitaire siffleur,
  • Solitario gorjirrufo,
  • tordo-de-bigodes,
  • Bartklarino,
  • bajszos klarinétmadár,
  • Roodkeelsolitaire,
  • Solitario golarossiccia,
  • rödstrupig solitärtrast,
  • Rødstrupesolitærtrost,
  • drozdovec bradatý,
  • lesňák rezavohrdlý,
  • Vestindisk Klarinetfugl,
  • antillienrastuli,
  • solitari gola-rogenc,
  • klarnetnik rdzawogardły,
  • Бородатый дрозд-отшельник,
  • アカノドヒトリツグミ,
  • 棕喉孤鸫,
  • 棕喉孤鶇,

Voice song and cries

Solitaire siffleur
adult

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Solitaire siffleur
published: - Updated: 20-06-2012
© 1996-2022 Oiseaux.net