Rufous Nightjar

Antrostomus rufus - Engoulevent roux

Systematics
  • Order 
    :

    Caprimulgiformes

  • Family
    :

    Caprimulgidés

  • Genus
    :

    Antrostomus

  • Species
    :

    rufus

Descriptor

Boddaert, 1783

Biometrics
  • Size
    : 30 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    :
Geographic range

Distribution

Description identification

Engoulevent roux
♂ adult

Rufous Nightjar (Antrostomus rufus) is a species of bird in the Caprimulgidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Antrostomus rufus rufus (s Venezuela, the Guianas and n Brazil)
  • Antrostomus rufus minimus (s Costa Rica to Colombia and Venezuela)
  • Antrostomus rufus otiosus (St. Lucia. Lesser Antilles.)
  • Antrostomus rufus rutilus (s Brazil and e Bolivia to n Argentina)

Foreign names

  • Engoulevent roux,
  • Chotacabras colorado,
  • joão-corta-pau,
  • Rostnachtschwalbe,
  • rozsdás lappantyú,
  • Rosse Nachtzwaluw,
  • Succiacapre rossiccio,
  • rödbrun nattskärra,
  • Rustnattravn,
  • lelek hrdzavý,
  • lelek červenavý,
  • Rødbrun Natravn,
  • punakehrääjä,
  • enganyapastors rogenc,
  • lelkowiec rdzawy,
  • Рыжий козодой,
  • アカヨタカ,
  • 棕夜鹰,
  • 棕夜鷹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Rural Gardens, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Engoulevent roux
© 1996-2022 Oiseaux.net