Scarlet-hooded Barbet

Eubucco tucinkae - Cabézon de Carabaya

Cabézon de Carabaya
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Capitonidés

  • Genus
    :

    Eubucco

  • Species
    :

    tucinkae

Descriptor

Seilern, 1913

Biometrics
  • Size
    : 17 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 40 à 44 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Cabézon de Carabaya

Scarlet-hooded Barbet (Eubucco tucinkae) is a species of bird in the Capitonidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Cabézon de Carabaya,
  • Cabezón de Carabaya,
  • Capitão-de-colar-amarelo,
  • Scharlachkopf-Bartvogel,
  • aranygalléros tarkabajszika,
  • Carabaya-baardvogel,
  • Barbetto monaco,
  • Scharlakanshuvad barbett,
  • Inkaskjeggfugl,
  • hlaváň kapucňový,
  • vousák rudokápý,
  • Peruskægfugl,
  • perunseppä,
  • cabut de Carabaya,
  • brodacz szkarłatnogłowy,
  • Карабайский эубукко,
  • アカズキンゴシキドリ,
  • 红巾拟鴷,
  • 紅頂擬啄木,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Rural Gardens

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Cabézon de Carabaya
© 1996-2020 Oiseaux.net