Slaty-backed Nightingale-Thrush

Catharus fuscater - Grive ardoisée

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Catharus

  • Species
    :

    fuscater

Descriptor

Lafresnaye, 1845

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 35 à 38 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Grive ardoisée
adult plum. breeding
Grive ardoisée
adult

Slaty-backed Nightingale-Thrush (Catharus fuscater) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information 7 subspecies

  • Catharus fuscater fuscater (e Panama, Colombia to w Ecuador, w Venezuela)
  • Catharus fuscater hellmayri (Costa Rica and w Panama)
  • Catharus fuscater mirabilis (e Panama)
  • Catharus fuscater sanctaemartae (n Colombia)
  • Catharus fuscater opertaneus (w Colombia)
  • Catharus fuscater caniceps (nw and c Peru)
  • Catharus fuscater mentalis (se Peru and nw Bolivia)

Foreign names

  • Grive ardoisée,
  • Zorzalito sombrío,
  • tordo-sombrio,
  • Graurücken-Musendrossel,
  • Wilson-fülemülerigó,
  • Grijsrugdwerglijster,
  • Tordo usignolo dorsoardesia,
  • vitögd skogstrast,
  • Sotskogtrost,
  • drozd bridlicový,
  • drozd šedohřbetý,
  • Hvidøjet Skovdrossel,
  • liuskerastas,
  • griveta bec-roja,
  • drozdek szarogrzbiety,
  • Сероспинный короткоклювый дрозд,
  • ウスグロチャツグミ,
  • 灰背夜鸫,
  • 灰背夜鶇,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Other sources of interest

QRcode Grive ardoisée
© 1996-2024 Oiseaux.net