Southern Emu-wren

Stipiturus malachurus - Queue-de-gaze du Sud

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Maluridés

  • Genus
    :

    Stipiturus

  • Species
    :

    malachurus

Descriptor

Shaw, 1798

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Queue-de-gaze du Sud
♂ adult
Queue-de-gaze du Sud
♀ adult

Southern Emu-wren (Stipiturus malachurus) is a species of bird in the Maluridae family.

Subspecific information 8 subspecies

  • Stipiturus malachurus malachurus (e and se Australia)
  • Stipiturus malachurus littleri (Tasmania)
  • Stipiturus malachurus polionotum (sc and se Australia)
  • Stipiturus malachurus intermedius (Mt. Lofty Ranges. se South Australia.)
  • Stipiturus malachurus halmaturinus (Kangaroo I.. off s Australia.)
  • Stipiturus malachurus parimeda (s Eyre Pen.. s Australia.)
  • Stipiturus malachurus westernensis (sw Australia)
  • Stipiturus malachurus hartogi (Dirk Hartog I.. off w Australia.)

Foreign names

  • Queue-de-gaze du Sud,
  • Maluro meridional,
  • Rotstirn-Borstenschwanz,
  • délvidéki sertefarkú,
  • Roodooremoesluiper,
  • Scricciolo emù meridionale,
  • sydlig emusmyg,
  • Krattemusmett,
  • brvochvost hnedý,
  • pokřováček vláknoocasý,
  • Sydlig Emusmutte,
  • isoemumaluri,
  • malur cua-de-palla meridional,
  • szczeciogonek smugowany,
  • Краснолобый мягкохвостый малюр,
  • エミュームシクイ,
  • 帚尾鹩莺,
  • 南方鶓鷯鶯,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Desert : Hot

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Queue-de-gaze du Sud
published: - Updated: 27-03-2016
© 1996-2021 Oiseaux.net