Spruce Grouse

Falcipennis canadensis - Tétras du Canada

Systematics
  • Order 
    :

    Galliformes

  • Family
    :

    Phasianidés

  • Genus
    :

    Falcipennis

  • Species
    :

    canadensis

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 43 cm
  • Wingspan
    : 56 cm.
  • Weight
    : 450 à 781 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Tétras du Canada
♂ adult plum. post breeding
Tétras du Canada

Spruce Grouse (Falcipennis canadensis) is a species of bird in the Phasianidae family.

Subspecific information 6 subspecies

  • Falcipennis canadensis canadensis (c Alberta to Labrador and Nova Scotia. Canada.)
  • Falcipennis canadensis osgoodi (n Alaska. USA.)
  • Falcipennis canadensis atratus (s Alaska. USA.)
  • Falcipennis canadensis isleibi (se Alaska. USA.)
  • Falcipennis canadensis canace (se Canada and ne USA)
  • Falcipennis canadensis franklinii (se Alaska to nw Wyoming and Idaho. USA.)

Foreign names

  • Tétras du Canada,
  • Gallo Canadiense,
  • Tetraz-dos-abetos,
  • Tannenhuhn,
  • lucfajd,
  • Bossneeuwhoen,
  • Pernice delle peccete,
  • Granjärpe,
  • Granjerpe,
  • jariabok jedľový,
  • tetřívek kanadský,
  • Granhjerpe,
  • kanadanpyy,
  • grèvol del Canadà,
  • borowiak kanadyjski,
  • Kanādas rubenis,
  • Канадская дикуша,
  • ハリモミライチョウ,
  • 枞树镰翅鸡,
  • 樅樹雞,

Voice song and cries

Tétras du Canada
♂ adult

Habitat

Forest : Boreal, Temperate

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Tétras du Canada
published: - Updated: 25-06-2005
© 1996-2021 Oiseaux.net