Steppe Eagle

Aquila nipalensis - Aigle des steppes

Systematics
  • Order 
    :

    Accipitriformes

  • Family
    :

    Accipitridés

  • Genus
    :

    Aquila

  • Species
    :

    nipalensis

Descriptor

Hodgson, 1833

Biometrics
  • Size
    : 81 cm
  • Wingspan
    : 160 à 200 cm.
  • Weight
    : 2400 à 3800 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Aigle des steppes
adult
Aigle des steppes
First year

Steppe Eagle (Aquila nipalensis) is a species of bird in the Accipitridae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Aquila nipalensis nipalensis (e Kazakhstan to n China)
  • Aquila nipalensis orientalis (e Europe to c Kazakhstan)

Foreign names

  • Aigle des steppes,
  • Águila esteparia,
  • águia-das-estepes,
  • Steppenadler,
  • pusztai sas,
  • Steppearend,
  • Aquila delle steppe,
  • stäppörn,
  • Steppeørn,
  • orol stepný,
  • orel stepní,
  • Steppeørn,
  • arokotka,
  • Steppe-arend,
  • àguila d'estepa,
  • Steppuörn,
  • orzeł stepowy,
  • stepes ērglis,
  • stepski orel,
  • Степной орёл,
  • ソウゲンワシ,
  • 草原雕,
  • นกอินทรีทุ่งหญ้าสเต็ป,
  • 歐亞草原鵰,

Voice song and cries

Aigle des steppes
immature

Habitat

Aigle des steppes
adult

Savanna : Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) :

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Aigle des steppes
published: - Updated: 19-08-2008
© 1996-2021 Oiseaux.net