Swallow-tailed Bee-eater

Merops hirundineus - Guêpier à queue d'aronde

Systematics
  • Order 
    :

    Coraciiformes

  • Family
    :

    Méropidés

  • Genus
    :

    Merops

  • Species
    :

    hirundineus

Descriptor

Lichtenstein, AAH, 1793

Biometrics
  • Size
    : 23 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 18 à 27 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Guêpier à queue d'aronde
adult
Guêpier à queue d'aronde
immature

Swallow-tailed Bee-eater (Merops hirundineus) is a species of bird in the Meropidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Merops hirundineus hirundineus (Angola through Namibia and Botswana to n South Africa)
  • Merops hirundineus chrysolaimus (Senegal to Central African Republic)
  • Merops hirundineus heuglini (ne DRCongo, n Uganda, s Sudan and sw Ethiopia)
  • Merops hirundineus furcatus (se DRCongo and Tanzania south to Zimbabwe and Mozambique)

Foreign names

  • Guêpier à queue d'aronde,
  • Abejaruco golondrina,
  • abelharuco-andorinha,
  • Schwalbenschwanzspint,
  • fecskefarkú gyurgyalag,
  • Zwaluwstaartbijeneter,
  • Gruccione coda di rondine,
  • svalstjärtad biätare,
  • Svalebieter,
  • včelárik lastovičí,
  • vlha vlaštovčí,
  • Svalehalebiæder,
  • haaramehiläissyöjä,
  • Swaelstertbyvreter,
  • abellerol cua d'oreneta,
  • żołna widłosterna,
  • lastovičji čebelar,
  • Ласточкохвостая щурка,
  • エンビハチクイ,
  • 燕尾蜂虎,
  • 燕尾蜂虎,

Voice song and cries

Guêpier à queue d'aronde
adult

Habitat

Guêpier à queue d'aronde
adult

Forest : Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Guêpier à queue d'aronde
published: - Updated: 09-04-2007
© 1996-2021 Oiseaux.net