Swallow-winged Puffbird

Chelidoptera tenebrosa - Barbacou à croupion blanc

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Bucconidés

  • Genus
    :

    Chelidoptera

  • Species
    :

    tenebrosa

Descriptor

Pallas, 1782

Biometrics
  • Size
    : 15 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 31 à 40 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Barbacou à croupion blanc
adult
Barbacou à croupion blanc
adult

Swallow-winged Puffbird (Chelidoptera tenebrosa) is a species of bird in the Bucconidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Chelidoptera tenebrosa tenebrosa (e Colombia to the Guianas south to n Bolivia and c Brazil)
  • Chelidoptera tenebrosa pallida (nw Venezuela)
  • Chelidoptera tenebrosa brasiliensis (e and se Brazil)

Foreign names

  • Barbacou à croupion blanc,
  • Buco Golondrina,
  • Urubuzinho,
  • Schwalbenfaulvogel,
  • fecskebukkó,
  • Zwaluwbaardkoekoek,
  • Piumino ali di rondine,
  • Svalvingad trögfågel,
  • Svalevinge,
  • lenivka lastovičia,
  • lenivka vlaštovčí,
  • Svaledovenfugl,
  • pääskylaiskuri,
  • barbacoll de carpó blanc,
  • drzym jaskółczy,
  • Ласточкокрылая пуховка,
  • ツバメオオガシラ,
  • 燕翅鴷,
  • 燕翅鴷,

Voice song and cries

Barbacou à croupion blanc
adult

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry, Moist ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Barbacou à croupion blanc
published: - Updated: 27-02-2013
© 1996-2020 Oiseaux.net