Two-banded Plover

Charadrius falklandicus - Gravelot des Falkland Pluvier des Falkland

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Charadriidés

  • Genus
    :

    Charadrius

  • Species
    :

    falklandicus

Descriptor

Latham, 1790

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 62 à 72 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Gravelot des Falkland
adult
Gravelot des Falkland
adult

Two-banded Plover (Charadrius falklandicus) is a species of bird in the Charadriidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Gravelot des Falkland,
  • Chorlitejo malvinero,
  • batuíra-de-coleira-dupla,
  • Falkland-Regenpfeifer,
  • Falklandplevier,
  • Corriere bifasciato,
  • patagonienpipare,
  • Svartbeltelo,
  • kulík dvojpásy,
  • kulík falklandský,
  • Patagonsk Præstekrave,
  • patagoniantylli,
  • corriol de les Malvines,
  • sieweczka patagońska,
  • Фолклендский зуёк,
  • コフタオビチドリ,
  • 双斑鸻,
  • 二斑鴴,

Voice song and cries

Gravelot des Falkland
juvenile

Habitat

Gravelot des Falkland
adult plum. post breeding

Wetlands (inland) : Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or alkaline Marshes/Pools ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Mud Flats and Salt Flats, Tidepools

Geographic range

Threats - protection

IUCN conservation status
Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated
EX EW CR EN VU NT LC NE

Other sources of interest

QRcode Gravelot des Falkland
© 1996-2024 Oiseaux.net