White-crested Hornbill

Horizocerus albocristatus - Calao à huppe blanche

Calao à huppe blanche
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Bucerotiformes

  • Family
    :

    Bucérotidés

  • Genus
    :

    Horizocerus

  • Species
    :

    albocristatus

Descriptor

Cassin, 1848

Biometrics
  • Size
    : 70 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 204 à 399 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Calao à huppe blanche
adult

White-crested Hornbill (Horizocerus albocristatus) is a species of bird in the Bucerotidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Horizocerus albocristatus albocristatus (Guinea to Ivory Coast)
  • Horizocerus albocristatus macrourus (Ivory Coast to Benin)
  • Horizocerus albocristatus cassini (Nigeria to n Angola and w Uganda)

Foreign names

  • Calao à huppe blanche,
  • Cálao crestiblanco occidental,
  • calau-de-crista-branca,
  • Weißkopf-Hornvogel,
  • parókás tokó,
  • Witkuiftok,
  • Bucero crestabianca,
  • långstjärtad näshornsfågel,
  • Langhaletoko,
  • zobákorožec bielochochlatý,
  • zoborožec bělovlasatý,
  • Hvidtoppet Toko,
  • valkotöyhtötoko,
  • calau de cresta blanca occidental,
  • dzioborożec białoczuby,
  • Африканский белохохлый калао,
  • シラガサイチョウ,
  • 白冠弯嘴犀鸟,
  • 白冠犀鳥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane

Geographic range

Illustration

Access to all images

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Calao à huppe blanche
published: - Updated: 23-03-2007
© 1996-2021 Oiseaux.net