barnafejű gulyajáró

Molothrus ater - Vacher à tête brune

Systematics
  • Rend
    :

    Verébalakúak

  • Család
    :

    Ictéridés

  • Genus
    :

    Molothrus

  • Species
    :

    ater

leíró

Boddaert, 1783

Méretei
  • Hossz
    : 16 à 20 cm
  • szárnyfesztávolság
    : 33 cm.
  • tömeg
    : 28 à 49 g
Élettartama

13 év

Elterjedése

Distribution

leírás azonosítás

Vacher à tête brune
♂ adult plum. post breeding
Vacher à tête brune
♀ adult

barnafejű gulyajáró (Molothrus ater) is a species of bird in the Icteridae family.

subspecific irányok 3 Alfaj

  • Molothrus ater ater (se Canada, e and c USA and ne Mexico)
  • Molothrus ater artemisiae (interior w Canada and w USA)
  • Molothrus ater obscurus (coastal Alaska, Canada, USA and nw Mexico)

idegen nevek

  • Vacher à tête brune,
  • Tordo cabecipardo,
  • chopim-mulato,
  • Braunkopf-Kuhstärling,
  • barnafejű gulyajáró,
  • Bruinkopkoevogel,
  • Molotro testabruna,
  • brunhuvad kostare,
  • Brunhodetrupial,
  • zanášač čierny,
  • vlhovec hnědohlavý,
  • Brunhovedet Kostær,
  • lehmäturpiaali,
  • vaquer de cap bru,
  • Kúastarli,
  • starzyk brunatnogłowy,
  • brūngalvas govjputns,
  • rjavoglavi kravar,
  • Буроголовый коровий трупиал,
  • コウウチョウ,
  • 褐头牛鹂,
  • 褐頭牛鸝,

hang ének és kiabálva

Vacher à tête brune
♂ adult

Elterjedése

referenciák

más forrásokból

QRcode Vacher à tête brune
published: - Updated: 02-04-2009
© 1996-2021 Oiseaux.net