bóbitás karakara

Caracara plancus - Caracara huppé

Systematics
  • Rend
    :

    Sólyomalakúak

  • Család
    :

    Falconidés

  • Genus
    :

    Caracara

  • Species
    :

    plancus

leíró

Miller, JF, 1777

Méretei
  • Hossz
    : 59 cm
  • szárnyfesztávolság
    : 120 à 132 cm.
  • tömeg
    :
Elterjedése

Distribution

leírás azonosítás

Caracara huppé
adult
Caracara huppé
juvenile

bóbitás karakara (Caracara plancus) is a species of bird in the Falconidae family.

subspecific irányok 2 Alfaj

  • Caracara plancus plancus (n Bolivia to e Brazil south to Tierra del Fuego, Falkland Is.)
  • Caracara plancus cheriway (s USA to n SA)

idegen nevek

  • Caracara huppé,
  • Carancho meridional,
  • carcará,
  • Schopfkarakara,
  • bóbitás karakara,
  • Zuidelijke Kuifcaracara,
  • Caracara meridionale,
  • sydlig tofskarakara,
  • Gribbkarakara,
  • karakara pásikavá,
  • karančo jižní,
  • Caracara,
  • eteläntöyhtökarakara,
  • caracarà crestat meridional,
  • karakara czarnobrzucha,
  • dienvidu karakara,
  • Обыкновенная каракара,
  • ミナミカラカラ,
  • 凤头巨隼,
  • 南美鳳頭卡拉鷹,

hang ének és kiabálva

Caracara huppé
adult

Elterjedése

referenciák

más forrásokból

QRcode Caracara huppé
published: - Updated: 22-05-2013
© 1996-2021 Oiseaux.net