African Barred Owlet

Glaucidium capense - Chevêchette du Cap

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Glaucidium

  • Species
    :

    capense

Descriptor

Smith, A, 1834

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : 40 cm.
  • Weight
    : 83 à 139 g
Geographic range

Distribution

Description identification

African Barred Owlet (Glaucidium capense) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 5 Subspecies

  • Glaucidium capense etchecopari (Liberia, Ivory Coast)
  • Glaucidium capense castaneum (ne DRCongo, sw Uganda)
  • Glaucidium capense scheffleri (s Somalia, e Kenya and ne Tanzania)
  • Glaucidium capense ngamiense (se DRCongo and w Tanzania to Angola, Botswana and Mozambique)
  • Glaucidium capense capense (s Mozambique to South Africa)

Foreign names

  • Chevêchette du Cap,
  • Mochuelo de El Cabo,
  • Mocho-barrado,
  • Kapkauz,
  • fokföldi törpekuvik,
  • Kaapse Dwerguil,
  • Civettina barrata africana,
  • Kapsparvuggla,
  • Dvergugle,
  • kuvičok pásikavý,
  • kulíšek africký,
  • Kapspurveugle,
  • akaasiavarpuspöllö,
  • Gebande Uil,
  • mussolet del Cap,
  • sóweczka plamobrzucha,
  • Капский воробьиный сыч,
  • ヨコシマスズメフクロウ,
  • 斑鸺鹠,
  • 非洲鵂鶹,

Voice song and cries

Chevêchette du Cap
adult

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net