African Darter

Anhinga rufa - Anhinga d'Afrique

Systematics
  • Order 
    :

    Suliformes

  • Family
    :

    Anhingidés

  • Genus
    :

    Anhinga

  • Species
    :

    rufa

Descriptor

Daudin, 1802

Biometrics
  • Size
    : 97 cm
  • Wingspan
    : 115 à 128 cm.
  • Weight
    : 1050 à 1350 g
Longevity

16 years

Geographic range

Distribution

Description identification

African Darter (Anhinga rufa) is a species of bird in the Anhingidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Anhinga rufa rufa (Africa south of the Sahara)
  • Anhinga rufa vulsini (Madagascar)
  • Anhinga rufa chantrei (formerly sc Turkey, se Iraq)

Foreign names

  • Anhinga d'Afrique,
  • Aninga Africana,
  • Mergulhão-serpente,
  • Afrikanischer Schlangenhalsvogel,
  • afrikai kígyónyakúmadár,
  • Afrikaanse Slangenhalsvogel,
  • Aninga africana,
  • Afrikansk ormhalsfågel,
  • Afrikaslangehals,
  • anhinga hrdzavokrká,
  • anhinga africká,
  • Afrikansk Slangehalsfugl,
  • Slanghalsvoël,
  • anhinga africà,
  • Rauðskutli,
  • wężówka afrykańska,
  • Āfrikas čūskkaklis,
  • Африканская змеешейка,
  • アフリカヘビウ,
  • 红蛇鹈,
  • 非洲蛇鵜〔紅蛇鵜〕,

Voice song and cries

Anhinga d'Afrique
adult

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes ; Marine Neritic : Estuaries ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net