Andean Avocet

Recurvirostra andina - Avocette des Andes

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Récurvirostridés

  • Genus
    :

    Recurvirostra

  • Species
    :

    andina

Descriptor

Philippi Landbeck, 1861

Biometrics
  • Size
    : 48 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 315 à 410 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Andean Avocet (Recurvirostra andina) is a species of bird in the Recurvirostridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Avocette des Andes,
  • Avoceta Andina,
  • Alfaiate-andino,
  • Andensäbelschnäbler,
  • andoki gulipán,
  • Andeskluut,
  • Avocetta delle Ande,
  • Andinsk skärfläcka,
  • Andesavosett,
  • šabliarka andská,
  • tenkozobec andský,
  • Andesklyde,
  • andienavosetti,
  • bec d'alena dels Andes,
  • szablodziób andyjski,
  • Андская шилоклювка,
  • アンデスソリハシセイタカシギ,
  • 安第斯反嘴鹬,
  • 安地斯反嘴鴴,

Voice song and cries

Avocette des Andes
adult

Habitat

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Avocette des Andes © 1996-2018 Oiseaux.net