Andean Lapwing

Vanellus resplendens - Vanneau des Andes

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Charadriidés

  • Genus
    :

    Vanellus

  • Species
    :

    resplendens

Descriptor

Tschudi, 1843

Biometrics
  • Size
    : 33 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 193 à 230 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Vanneau des Andes
adult
Vanneau des Andes
adult

Andean Lapwing (Vanellus resplendens) is a species of bird in the Charadriidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Vanneau des Andes,
  • Avefría Andina,
  • Quero-quero-andino,
  • Andenkiebitz,
  • andoki bíbic,
  • Andeskievit,
  • Pavoncella delle Ande,
  • Andinsk vipa,
  • Andesvipe,
  • cíbik andský,
  • čejka andská,
  • Andesvibe,
  • andienhyyppä,
  • fredeluga dels Andes,
  • czajka andyjska,
  • Андская пигалица,
  • アンデスツメバゲリ,
  • 安第斯麦鸡,
  • 安地斯麥雞,

Voice song and cries

Vanneau des Andes
adult

Habitat

Vanneau des Andes
adult

Grassland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Pastureland

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Vanneau des Andes © 1996-2019 Oiseaux.net