Audubon's Shearwater

Puffinus lherminieri - Puffin d'Audubon

Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Procellariidés

  • Genus
    :

    Puffinus

  • Species
    :

    lherminieri

Descriptor

Lesson, R, 1839

Biometrics
  • Size
    : 33 cm
  • Wingspan
    : 64 à 74 cm.
  • Weight
    : 150 à 230 g
Longevity

19 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Audubon's Shearwater (Puffinus lherminieri) is a species of bird in the Procellariidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Puffinus lherminieri lherminieri (West Indies)
  • Puffinus lherminieri loyemilleri (islets off Panama in the sw Caribbean)

Foreign names

  • Puffin d'Audubon,
  • Pardela de Audubon,
  • Pardela de Audubon,
  • *Audubonsturmtaucher,
  • *Audubon-vészmadár,
  • Audubons Pijlstormvogel,
  • Berta di Audubon,
  • Audubonlira,
  • Tropelire,
  • víchrovník oceánsky,
  • buřňák Audubonův,
  • Tropeskråpe,
  • tropiikkiliitäjä,
  • Tropiese Kleinpylstormvoël,
  • baldriga d'Audubon,
  • Þangskrofa,
  • burzyk równikowy,
  • Odubona vētrasputns,
  • tropski viharnik,
  • Буревестник Одёбона,
  • セグロミズナギドリ,
  • 奥氏鹱,
  • 奧杜邦氏鸌,

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net