Blue Waxbill

Uraeginthus angolensis - Cordonbleu de l'Angola

Cordonbleu de l'Angola
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Estrildidés

  • Genus
    :

    Uraeginthus

  • Species
    :

    angolensis

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Blue Waxbill (Uraeginthus angolensis) is a species of bird in the Estrildidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Uraeginthus angolensis angolensis (São Tomé, sw DRCongo, n Angola and nw Zambia)
  • Uraeginthus angolensis cyanopleurus (s Angola, sw Zambia, nw Zimbabwe, n Botswana)
  • Uraeginthus angolensis niassensis (e Tanzania to c and e Zambia, Malawi, Mozambique, s Zimbabwe and e South Africa)

Foreign names

  • Cordonbleu de l'Angola,
  • Azulito angoleño,
  • Peito-celeste,
  • Blauastrild,
  • angolai pillangópinty,
  • Angolees Blauwfazantje,
  • Cordon blu pettazzurro,
  • Angolafjärilsfink,
  • Blåastrild,
  • motýlik belasý,
  • motýlek angolský,
  • Angolasommerfuglefinke,
  • sinipeippo,
  • Gewone Blousysie,
  • estrilda blava d'Angola,
  • motylik sawannowy,
  • Ангольский астрильд,
  • ルイチガイセイキチョウ,
  • 安哥拉蓝饰雀,
  • 安哥拉藍飾雀,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Rural Gardens

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net