Brown-hooded Gull

Chroicocephalus maculipennis - Mouette de Patagonie

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Chroicocephalus

  • Species
    :

    maculipennis

Descriptor

Lichtenstein, MHK, 1823

Biometrics
  • Size
    : 37 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 290 à 361 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Mouette de Patagonie
adult

Brown-hooded Gull (Chroicocephalus maculipennis) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mouette de Patagonie,
  • Gaviola Cahuil,
  • Gaivota-maria-velha,
  • Patagonienmöwe,
  • barnadolmányú sirály,
  • Patagonische Kokmeeuw,
  • Gabbiano monaco,
  • Sydamerikansk skrattmås,
  • Sørhettemåke,
  • čajka hnedokuklá,
  • racek patagonský,
  • Argentinsk Hættemåge,
  • eteläamerikanlokki,
  • gavina de la Patagònia,
  • mewa patagońska,
  • Патагонская чайка,
  • ミナミユリカモメ,
  • 褐头鸥,
  • 褐頭鷗,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Mouette de Patagonie © 1996-2019 Oiseaux.net