Brown Dipper

Cinclus pallasii - Cincle de Pallas

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Cinclidés

  • Genus
    :

    Cinclus

  • Species
    :

    pallasii

Descriptor

Temminck, 1820

Biometrics
  • Size
    : 23 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 87 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown Dipper (Cinclus pallasii) is a species of bird in the Cinclidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Cinclus pallasii tenuirostris (n Afghanistan and the mountains of c Asia to c Himalayas)
  • Cinclus pallasii dorjei (e Himalayas to Myanmar and nw Thailand)
  • Cinclus pallasii pallasii (e Siberia to c China east to Sakhalin, Kuril Is., Japan and Taiwan, south to s China, n Indochina)

Foreign names

  • Cincle de Pallas,
  • Mirlo-acuático Pardo,
  • Melro-d'água-castanho,
  • Flußwasseramsel,
  • hegyi vízirigó,
  • Zwarte Waterspreeuw,
  • Merlo acquaiolo bruno,
  • Brun strömstare,
  • Brunfossekall,
  • vodnár hnedý,
  • skorec asijský,
  • Asiatisk Vandstær,
  • aasiankoskikara,
  • merla d'aigua bruna,
  • pluszcz ciemny,
  • Āzijas ūdensstrazds,
  • Бурая оляпка,
  • カワガラス,
  • 褐河乌,
  • นกมุดน้ำ,
  • 河烏〔褐河烏〕,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net