Brown Firefinch

Lagonosticta nitidula - Amarante nitidule

Amarante nitidule
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Estrildidés

  • Genus
    :

    Lagonosticta

  • Species
    :

    nitidula

Descriptor

Hartlaub, 1886

Biometrics
  • Size
    : 10 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 10 à 11 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Amarante nitidule
immature

Brown Firefinch (Lagonosticta nitidula) is a species of bird in the Estrildidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Amarante nitidule,
  • Amaranta parda,
  • Peito-de-fogo-castanho,
  • Braunbürzelamarant,
  • nagy pettyesamarant,
  • Bruine Amarant,
  • Amaranto bruno,
  • Brun amarant,
  • Brunamarant,
  • amarant hnedý,
  • amarant hnědý,
  • Stor Punktamarant,
  • ruokoruusupeippo,
  • Bruinvuurvinkie,
  • amaranta bruna,
  • amarantka szara,
  • Коричневый амарант,
  • チャイロコウギョクチョウ,
  • 褐背火雀,
  • 褐背火雀,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net