Brown Noddy

Anous stolidus - Noddi brun

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Anous

  • Species
    :

    stolidus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 45 cm
  • Wingspan
    : 75 à 86 cm.
  • Weight
    : 160 à 205 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown Noddy (Anous stolidus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Anous stolidus pileatus (Red Sea, Indian Ocean east through the Pacific to Hawaiian Is. and Easter I.)
  • Anous stolidus galapagensis (Galápagos Is.)
  • Anous stolidus ridgwayi (islands off w Mexico to w Costa Rica)
  • Anous stolidus stolidus (islands of the Caribbean and tropical Atlantic)

Foreign names

  • Noddi brun,
  • Tiñosa Boba,
  • Tinhosa-grande,
  • Noddiseeschwalbe,
  • barna noddi,
  • Noddy,
  • Noddy bruno,
  • Brun noddy,
  • Brunnoddy,
  • nody hnedý,
  • nody obecný,
  • Brun Noddy,
  • ruskotiira,
  • Grootbruinsterretjie,
  • nodi gros,
  • Brúnþerna,
  • rybitwa brunatna,
  • brūnais zīriņš,
  • rjavi nodi,
  • Обыкновенная глупая крачка,
  • Camar-angguk coklat,
  • クロアジサシ,
  • 白顶玄燕鸥,
  • นกน็อดดี้,
  • 玄燕鷗〔白頂玄燕鷗,白頂黑燕鷗〕,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Coral Reef, Outer Reef Channel, Back Slope, Foreslope (Outer Reef Slope), Lagoon, Inter-Reef Soft Substrate, Inter-Reef Rubble Substrate, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net