Canada Goose

Branta canadensis - Bernache du Canada

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Branta

  • Species
    :

    canadensis

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 110 cm
  • Wingspan
    : 122 à 183 cm.
  • Weight
    : 4300 à 5000 g
Longevity

24 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Canada Goose (Branta canadensis) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 7 Subspecies

  • Branta canadensis occidentalis (sw Alaska)
  • Branta canadensis fulva (s Alaska. USA. , w British Columbia (Canada))
  • Branta canadensis maxima (sc Canada)
  • Branta canadensis parvipes (c Alaska. USA. to c Canada)
  • Branta canadensis moffitti (sw Canada and nw USA)
  • Branta canadensis interior (sc Canada)
  • Branta canadensis canadensis (e Canada)

Foreign names

  • Bernache du Canada,
  • Barnacla Canadiense,
  • Ganso do Canadá,
  • Kanadagans,
  • Kanadai lúd,
  • Grote Canadese Gans,
  • Oca del Canada,
  • Kanadagås,
  • Kanadagås,
  • bernikla veľká,
  • berneška velká,
  • Canadagås,
  • kanadanhanhi,
  • oca del Canadà,
  • Kanadagæs,
  • bernikla kanadyjska,
  • Kanādas zoss,
  • kanadska gos,
  • Канадская казарка,
  • シジュウカラガン,
  • 加拿大黑雁,
  • 加拿大雁,

Voice song and cries

Bernache du Canada
adult

Habitat

Grassland : Tundra, Temperate ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Urban Areas ; Artificial/Aquatic and Marine : Excavations (open)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net