Cape Batis

Batis capensis - Pririt du Cap

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Platysteiridés

  • Genus
    :

    Batis

  • Species
    :

    capensis

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Cape Batis (Batis capensis) is a species of bird in the Platysteiridae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Batis capensis sola (n Malawi)
  • Batis capensis dimorpha (s Malawi and n Mozambique)
  • Batis capensis kennedyi (sw Zimbabwe)
  • Batis capensis erythrophthalma (e Zimbabwe and w Mozambique)
  • Batis capensis hollidayi (ne South Africa, Swaziland and s Mozambique)
  • Batis capensis capensis (s South Africa)

Foreign names

  • Pririt du Cap,
  • Batis de El Cabo,
  • Batis do Cabo,
  • Kapschnäpper,
  • Bruinflankvliegenvanger,
  • Batis del Capo,
  • Kapbatis,
  • Kappbatis,
  • strakošík kapský,
  • lesknáček kapský,
  • Kapbatis,
  • kirjotöpösieppo,
  • Kaapse Bosbontrokkie,
  • batis del Cap,
  • krępnik rdzawoskrzydły,
  • Капский батис,
  • ムナグロワタゴシヒタキ,
  • 海角蓬背鹟,
  • 南非噴背鶲,

Voice song and cries

Pririt du Cap
♂ adult

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Artificial/Terrestrial : Rural Gardens, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net