Common Ground Dove

Columbina passerina - Colombe à queue noire

Systematics
  • Order 
    :

    Columbiformes

  • Family
    :

    Columbidés

  • Genus
    :

    Columbina

  • Species
    :

    passerina

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 24 à 37 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Common Ground Dove (Columbina passerina) is a species of bird in the Columbidae family.

Subspecific information 18 Subspecies

  • Columbina passerina passerina (se USA)
  • Columbina passerina pallescens (sw USA to Guatemala and Belize)
  • Columbina passerina socorroensis (Socorro I.. off w Mexico.)
  • Columbina passerina neglecta (Honduras to Panama)
  • Columbina passerina bahamensis (Bahamas, Bermuda)
  • Columbina passerina exigua (Great Inagua I.. s Bahamas. and Mona I. (Puerto Rico))
  • Columbina passerina insularis (Cuba, Hispaniola, Cayman Is.)
  • Columbina passerina umbrina (Ile de la Tortue. off nw Hispaniola.)
  • Columbina passerina jamaicensis (Jamaica)
  • Columbina passerina portoricensis (Puerto Rico. except Mona I.. , Virgin Is. (except St. Croix))
  • Columbina passerina nigrirostris (St. Croix, n Lesser Antilles)
  • Columbina passerina trochila (Martinique. Lesser Antilles.)
  • Columbina passerina antillarum (s Lesser Antilles)
  • Columbina passerina albivitta (n Colombia, n Venezuela, Netherlands Antilles, Trinidad)
  • Columbina passerina parvula (c Colombia)
  • Columbina passerina nana (w Colombia)
  • Columbina passerina quitensis (c Ecuador)
  • Columbina passerina griseola (s Venezuela to the Guianas and e Brazil)

Foreign names

  • Colombe à queue noire,
  • Columbina Común,
  • Rolinha-cinzenta,
  • Sperlingstäubchen,
  • verébgalambocska,
  • Musduif,
  • Tortorina comune,
  • Nordlig markduva,
  • Spurvedue,
  • dudlavec vrabčí,
  • holoubek vrabčí,
  • Spurvedue,
  • suomuvarpuskyyhky,
  • tórtora terrestre comuna,
  • gołąbeczek malutki,
  • parastā zemesdūja,
  • Воробьиная земляная горлица,
  • スズメバト,
  • 地鸠,
  • 普通地鳩,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Rural Gardens, Urban Areas, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net