Ferruginous Pygmy Owl

Glaucidium brasilianum - Chevêchette brune

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Glaucidium

  • Species
    :

    brasilianum

Descriptor

Gmelin, JF, 1788

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 46 à 90 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Ferruginous Pygmy Owl (Glaucidium brasilianum) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 13 Subspecies

  • Glaucidium brasilianum cactorum (s Arizona. USA. to Sonora to n Nayarit (w Mexico))
  • Glaucidium brasilianum intermedium (s Nayarit to Oaxaca. w Mexico.)
  • Glaucidium brasilianum ridgwayi (s Texas. sc USA. to w Panama)
  • Glaucidium brasilianum medianum (n Colombia)
  • Glaucidium brasilianum margaritae (Margarita I.. off Venezuela.)
  • Glaucidium brasilianum phaloenoides (n, e Venezuela, Trinidad and the Guianas)
  • Glaucidium brasilianum duidae (Mt. Duida. s Venezuela.)
  • Glaucidium brasilianum olivaceum (Auyán-Tepui. se Venezuela.)
  • Glaucidium brasilianum ucayalae (Amazonia)
  • Glaucidium brasilianum brasilianum (e Brazil to ne Argentina)
  • Glaucidium brasilianum pallens (e Bolivia, w Paraguay, n Argentina)
  • Glaucidium brasilianum stranecki (c Argentina to s Uruguay)
  • Glaucidium brasilianum tucumanum (w Argentina)

Foreign names

  • Chevêchette brune,
  • Mochuelo Caburé,
  • Caburé,
  • Strichelkauz,
  • rozsdás törpekuvik,
  • Braziliaanse Dwerguil,
  • Civettina tabaccata,
  • Rostsparvuggla,
  • Øgleugle,
  • kuvičok hrdzavý,
  • kulíšek brazilský,
  • Rustfarvet Spurveugle,
  • ruostevarpuspöllö,
  • mussolet ferruginós,
  • sóweczka kreskowana,
  • bērais apodziņš,
  • Рыжий воробьиный сыч,
  • アカスズメフクロウ,
  • 棕鸺鹠,
  • 赤褐鵂鶹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net