Goliath Heron

Ardea goliath - Héron goliath

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Ardea

  • Species
    :

    goliath

Descriptor

Cretzschmar, 1829

Biometrics
  • Size
    : 140 cm
  • Wingspan
    : 210 à 230 cm.
  • Weight
    : 5000 g
Longevity

22 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Goliath Heron (Ardea goliath) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Héron goliath,
  • Garza Goliat,
  • Garça-gigante,
  • Goliathreiher,
  • Góliátgém,
  • Исполинская цапля,
  • 巨鹭,
  • Reuzenreiger,
  • Airone golia,
  • Goliathäger,
  • Goliathegre,
  • czapla olbrzymia,
  • volavka obrovská,
  • volavka obrovská,
  • Goliathejre,
  • goljathaikara,
  • Reusereier,
  • オニアオサギ,

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes ; Marine Neritic : Estuaries

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net