Grey-headed Nigrita

Nigrita canicapillus - Nigrette à calotte grise

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Estrildidés

  • Genus
    :

    Nigrita

  • Species
    :

    canicapillus

Descriptor

Strickland, 1841

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 17 à 21 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Grey-headed Nigrita (Nigrita canicapillus) is a species of bird in the Estrildidae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Nigrita canicapillus canicapillus (s Benin and s Nigeria to c DRCongo and Gabon)
  • Nigrita canicapillus emiliae (Guinea and Sierra Leone to Togo)
  • Nigrita canicapillus schistaceus (s Sudan and e DRCongo to w Kenya and n Tanzania)
  • Nigrita canicapillus angolensis (nw Angola and s DRCongo)
  • Nigrita canicapillus diabolicus (c Kenya to n Tanzania)
  • Nigrita canicapillus candidus (w Tanzania)

Foreign names

  • Nigrette à calotte grise,
  • Negrita canosa,
  • Negrinha-de-cabeça-cinzenta,
  • Graunackenschwärzling,
  • szürkefejű négerpinty,
  • Grijskopnegervink,
  • Nigrita testagrigia,
  • Gråhuvad negerfink,
  • Gråkappeastrild,
  • černáčik sivochrbtý,
  • černoušek šedohřbetý,
  • Skovastrild,
  • isonokipeippo,
  • negreta canosa,
  • nigrita czarnoczelna,
  • Сероспинная нигрита,
  • シロホシクロキンパラ,
  • 灰冠黑雀,
  • 灰頭黑梅花雀,

Voice song and cries

Nigrette à calotte grise
adult

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Artificial/Terrestrial : Plantations

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

QRcode Nigrette à calotte grise © 1996-2018 Oiseaux.net