Horus Swift

Apus horus - Martinet horus

Systematics
  • Order 
    :

    Apodiformes

  • Family
    :

    Apodidés

  • Genus
    :

    Apus

  • Species
    :

    horus

Descriptor

Heuglin, 1869

Biometrics
  • Size
    : 15 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 26 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Horus Swift (Apus horus) is a species of bird in the Apodidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Apus horus horus (Nigeria and Cameroon to Ethiopia through e DRCongo and Zambia to South Africa)
  • Apus horus fuscobrunneus (sw Angola)

Foreign names

  • Martinet horus,
  • Vencejo Horus,
  • Andorinhão-das-barreiras,
  • Horussegler,
  • földi sarlósfecske,
  • Horusgierzwaluw,
  • Rondone di Horus,
  • Horusseglare,
  • Horusseiler,
  • dážďovník norový,
  • rorýs horus,
  • Horussejler,
  • törmäkiitäjä,
  • Horuswindswael,
  • falciot horus,
  • jerzyk białogardły,
  • Эфиопский стриж,
  • ホーラスアマツバメ,
  • 白眉雨燕,
  • 白眉雨燕,

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Caves and Subterranean Habitats (non-aquatic) : Other Subterranean Habitats ; Desert : Hot

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net