Houbara Bustard

Chlamydotis undulata - Outarde houbara

Systematics
  • Order 
    :

    Otidiformes

  • Family
    :

    Otididés

  • Genus
    :

    Chlamydotis

  • Species
    :

    undulata

Descriptor

Jacquin, 1784

Biometrics
  • Size
    : 55 à 75 cm
  • Wingspan
    : 135 à 170 cm.
  • Weight
    : 1200 à 3200 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Houbara Bustard (Chlamydotis undulata) is a species of bird in the Otididae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Chlamydotis undulata fuertaventurae (e Canary Is.)
  • Chlamydotis undulata undulata (n Africa)

Foreign names

  • Outarde houbara,
  • Avutarda Hubara,
  • Hubara,
  • Kragentrappe,
  • galléros túzok,
  • Westelijke Kraagtrap,
  • Ubara africana,
  • Ökentrapp,
  • Kragetrappe,
  • drop orientálny,
  • drop hřívnatý,
  • Kravetrappe,
  • lännenkaulustrappi,
  • hubara africana,
  • Auðnadoðra,
  • hubara saharyjska,
  • Sahāras sīga,
  • Дрофа-красотка,
  • フサエリショウノガン,
  • *波斑鸨,
  • 波斑鴇,

Habitat

Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Desert : Hot, Temperate ; Artificial/Terrestrial : Pastureland

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net