Least Auklet

Aethia pusilla - Starique minuscule

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Alcidés

  • Genus
    :

    Aethia

  • Species
    :

    pusilla

Descriptor

Pallas, 1811

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : 33 à 36 cm.
  • Weight
    :
Geographic range

Distribution

Description identification

Starique minuscule
adult plum. post breeding

Least Auklet (Aethia pusilla) is a species of bird in the Alcidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Starique minuscule,
  • Mérgulo Mínimo,
  • Mérgulo-anão,
  • Zwergalk,
  • törpealka,
  • Dwergalk,
  • Alchetta minuta,
  • Dvärgalka,
  • Flekkdvergalke,
  • kosierkár drobný,
  • alkounek nejmenší,
  • Lille Dværgalk,
  • pikkukiislanen,
  • gavotí menut,
  • nurniczek malutki,
  • punduralks,
  • Конюга-крошка,
  • コウミスズメ,
  • 小海雀,
  • 稚海雀,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Starique minuscule © 1996-2019 Oiseaux.net