Least Grebe

Tachybaptus dominicus - Grèbe minime

Systematics
  • Order 
    :

    Podicipediformes

  • Family
    :

    Podicipédidés

  • Genus
    :

    Tachybaptus

  • Species
    :

    dominicus

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 26 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 116 à 130 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Least Grebe (Tachybaptus dominicus) is a species of bird in the Podicipedidae family.

Subspecific information 5 subspecies

  • Tachybaptus dominicus dominicus (Greater Antilles)
  • Tachybaptus dominicus brachypterus (s Texas. USA. to wc Mexico and Panama)
  • Tachybaptus dominicus bangsi (w Mexico)
  • Tachybaptus dominicus brachyrhynchus (n South America to n Argentina)
  • Tachybaptus dominicus eisenmanni (w Ecuador)

Foreign names

  • Grèbe minime,
  • Zampullín Macacito,
  • Mergulhão-pequeno,
  • Schwarzkopftaucher,
  • törpevöcsök,
  • Dwergfuut,
  • Tuffetto minuto,
  • Dvärgdopping,
  • Pygmédykker,
  • potápka čiernohlavá,
  • potápka nejmenší,
  • Dværglappedykker,
  • kääpiöuikku,
  • cabusset americà,
  • perkozek białoskrzydły,
  • pelēkais dūkuris,
  • Южноамериканская поганка,
  • ヒメカイツブリ,
  • 侏,
  • 侏鸊鷈,

Voice song and cries

Grèbe minime
adult

Habitat

Grèbe minime
adult

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha)

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Grèbe minime © 1996-2019 Oiseaux.net