Lesser Crested Tern

Thalasseus bengalensis - Sterne voyageuse

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Thalasseus

  • Species
    :

    bengalensis

Descriptor

Lesson, R, 1831

Biometrics
  • Size
    : 43 cm
  • Wingspan
    : 88 à 105 cm.
  • Weight
    : 185 à 240 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Lesser Crested Tern (Thalasseus bengalensis) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Thalasseus bengalensis bengalensis (Red Sea and Indian Ocean)
  • Thalasseus bengalensis emigratus (Libya and Persian Gulf)
  • Thalasseus bengalensis torresii (Australasia)

Foreign names

  • Sterne voyageuse,
  • Charrán Bengalí,
  • Gaivina-de-bico-laranja,
  • Rüppellseeschwalbe,
  • bengáli csér,
  • Bengaalse Stern,
  • Sterna di Rüppell,
  • Iltärna,
  • Bengalterne,
  • rybár prostredný,
  • rybák oranžovozobý,
  • Bengalterne,
  • pikkutöyhtötiira,
  • Kuifkopsterretjie,
  • xatrac de Bengala,
  • Bengalþerna,
  • rybitwa bengalska,
  • mazais cekulzīriņš,
  • bengalska čigra,
  • Бенгальская крачка,
  • Dara-laut benggala,
  • ベンガルアジサシ,
  • 小凤头燕鸥,
  • นกนางนวลแกลบหงอนเล็ก,
  • 小鳳頭燕鷗,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Coral Reef, Outer Reef Channel, Back Slope, Foreslope (Outer Reef Slope), Lagoon, Inter-Reef Soft Substrate, Inter-Reef Rubble Substrate, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Intertidal : Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net