Little Kingfisher

Ceyx pusillus - Martin-pêcheur poucet

Martin-pêcheur poucet
Systematics
  • Order 
    :

    Coraciiformes

  • Family
    :

    Alcédinidés

  • Genus
    :

    Ceyx

  • Species
    :

    pusillus

Descriptor

Temminck, 1836

Biometrics
  • Size
    : 11 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 10 à 14 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Martin-pêcheur poucet
adult

Little Kingfisher (Ceyx pusillus) is a species of bird in the Alcedinidae family.

Subspecific information 9 subspecies

  • Ceyx pusillus pusillus (w Papuan islands, w, s and e New Guinea, Aru Is., Kai Is. and D'Entrecasteaux Arch.)
  • Ceyx pusillus halmaherae (Halmahera and Bacan. n Moluccas.)
  • Ceyx pusillus laetior (n New Guinea)
  • Ceyx pusillus ramsayi (n Australia)
  • Ceyx pusillus halli (ne Australia)
  • Ceyx pusillus masauji (Bismarck Arch.)
  • Ceyx pusillus bougainvillei (Buka and Bougainville east to Choiseul, Santa Isabel and Florida Is.. n and nc Solomons Is..)
  • Ceyx pusillus richardsi (Vellalavella to Vangunu. sc Solomon Is..)
  • Ceyx pusillus aolae (Guadalcanal. se Solomon Is..)

Foreign names

  • Martin-pêcheur poucet,
  • Martín Pescador Menudo,
  • Mangrovefischer,
  • mangrove-jégmadár,
  • Papoea-ijsvogel,
  • Martin pescatore minore,
  • Australisk dvärgskungsfiskare,
  • Alveisfugl,
  • rybárik modrý,
  • ledňáček mangrovový,
  • Lille Isfugl,
  • australianpikkukalastaja,
  • blauet pigmeu bicolor,
  • zimorodek białoczelny,
  • pritlikavi vodomec,
  • Мангровый лесной зимородок,
  • Raja-udang kecil,
  • ヒメミツユビカワセミ,
  • 小翠鸟,
  • 小三趾翠鳥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level, Subtropical/Tropical Swamp ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Martin-pêcheur poucet © 1996-2019 Oiseaux.net