Naked-faced Barbet

Gymnobucco calvus - Barbican chauve

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Lybiidés

  • Genus
    :

    Gymnobucco

  • Species
    :

    calvus

Descriptor

Lafresnaye, 1841

Biometrics
  • Size
    : 18 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 52 à 57 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Naked-faced Barbet (Gymnobucco calvus) is a species of bird in the Lybiidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Gymnobucco calvus calvus (Sierra Leone to Cameroon and Gabon)
  • Gymnobucco calvus congicus (w Congo to nw Angola)
  • Gymnobucco calvus vernayi (wc Angola)

Foreign names

  • Barbican chauve,
  • Barbudo Calvo,
  • Barbaças-calvo,
  • Glatzenbartvogel,
  • Kaalkopbaardvogel,
  • Barbetto faccianuda,
  • Gambarbett,
  • Nakenhodeskjeggfugl,
  • fuzáň lysý,
  • vousák naholící,
  • Nøgenmasket Skægfugl,
  • kaljuseppä,
  • barbut carapelat calb,
  • łysoń kreskowany,
  • Лысый гимнобукко,
  • ハゲガオマゴシキドリ,
  • 裸颊拟鴷,
  • 裸頰擬啄木,

Voice song and cries

Barbican chauve
juvenile

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry ; Artificial/Terrestrial : Plantations, Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Barbican chauve © 1996-2019 Oiseaux.net