Red-footed Falcon

Falco vespertinus - Faucon kobez

Systematics
  • Order 
    :

    Falconiformes

  • Family
    :

    Falconidés

  • Genus
    :

    Falco

  • Species
    :

    vespertinus

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 32 cm
  • Wingspan
    : 65 à 77 cm.
  • Weight
    : 115 à 197 g
Longevity

5 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Red-footed Falcon (Falco vespertinus) is a species of bird in the Falconidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Faucon kobez,
  • Cernícalo Patirrojo,
  • Falcão-de-pés-vermelhos-ocidental,
  • Rotfußfalke,
  • Kék vércse,
  • Roodpootvalk,
  • Falco cuculo,
  • Aftonfalk,
  • Aftenfalk,
  • sokol kobcovitý,
  • poštolka rudonohá,
  • Aftenfalk,
  • punajalkahaukka,
  • Westelike Rooipootvalk,
  • falcó cama-roig,
  • Kvöldfálki,
  • kobczyk (zwyczajny),
  • kukaiņu piekūns,
  • rdečenoga postovka,
  • Кобчик,
  • アカアシチョウゲンボウ,
  • 西红脚隼,
  • 紅足隼,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal, Temperate ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net