Rufous-bellied Heron

Ardeola rufiventris - Crabier à ventre roux

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Ardeola

  • Species
    :

    rufiventris

Descriptor

Sundevall, 1850

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Rufous-bellied Heron (Ardeola rufiventris) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Crabier à ventre roux,
  • Garcilla Ventrirroja,
  • Garça-de-barriga-vermelha,
  • Rotbauchreiher,
  • vöröshasú gém,
  • Roodbuikreiger,
  • Sgarza panciarossiccia,
  • Sammetshäger,
  • Rustbukhegre,
  • čaplička hnedobruchá,
  • volavka hnědobřichá,
  • Sort Rishejre,
  • punavatsahaikara,
  • Rooipensreier,
  • martinet ros ventre-roig,
  • czapla rudobrzucha,
  • Краснобрюхая зелёная кваква,
  • クロアマサギ,
  • 棕腹池鹭,
  • 棕腹池鷺,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Shrub Dominated Wetlands, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Inland Deltas ; Artificial/Aquatic and Marine : Irrigated Land (includes irrigation channels)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net