Rufous-bellied Woodpecker

Dendrocopos hyperythrus - Pic à ventre fauve

Systematics
  • Order 
    :

    Piciformes

  • Family
    :

    Picidés

  • Genus
    :

    Dendrocopos

  • Species
    :

    hyperythrus

Descriptor

Vigors, 1831

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 40 à 53 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Pic à ventre fauve
♂ adult
Pic à ventre fauve
♀ adult

Rufous-bellied Woodpecker (Dendrocopos hyperythrus) is a species of bird in the Picidae family.

Subspecific information 4 subspecies

  • Dendrocopos hyperythrus hyperythrus (Nepal to Tibet, sw China, Myanmar and n Thailand)
  • Dendrocopos hyperythrus marshalli (ne Pakistan and n India)
  • Dendrocopos hyperythrus subrufinus (ne China, se Siberia and Korea)
  • Dendrocopos hyperythrus annamensis (s Indochina)

Foreign names

  • Pic à ventre fauve,
  • Pico Ventrirrufo,
  • Braunkehlspecht,
  • vöröshasú fakopáncs,
  • Bruinkeelspecht,
  • Picchio panciarossiccia,
  • Rostbukad spett,
  • Ferskenspett,
  • ďateľ červený,
  • strakapoud rezavobřichý,
  • Brunbuget Flagspætte,
  • ruskokirjotikka,
  • picot garser rogenc,
  • dzięcioł rdzawobrzuchy,
  • rudvēdera dzenis,
  • Рыжебрюхий дятел,
  • チャバラアカゲラ,
  • 棕腹啄木鸟,
  • นกหัวขวานด่างท้องน้ำตาลแดง,
  • 棕腹啄木,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Pic à ventre fauve © 1996-2019 Oiseaux.net