Rufous-breasted Sparrowhawk

Accipiter rufiventris - Épervier menu

Systematics
  • Order 
    :

    Accipitriformes

  • Family
    :

    Accipitridés

  • Genus
    :

    Accipiter

  • Species
    :

    rufiventris

Descriptor

Smith, A, 1830

Biometrics
  • Size
    : 40 cm
  • Wingspan
    : 72 cm.
  • Weight
    : 180 à 210 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Épervier menu
adult

Rufous-breasted Sparrowhawk (Accipiter rufiventris) is a species of bird in the Accipitridae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Accipiter rufiventris perspicillaris (Ethiopia)
  • Accipiter rufiventris rufiventris (e DRCongo to Kenya and South Africa)

Foreign names

  • Épervier menu,
  • Gavilán Papirrufo,
  • Gavião-ruivo,
  • Rotbauchsperber,
  • vörösmellű karvaly,
  • Afrikaanse Sperwer,
  • Sparviere pettorossiccio,
  • Rödbröstad hök,
  • Rødbrystspurvehauk,
  • jastrab hrdzavoprsý,
  • krahujec rudoprsý,
  • Brunbrystet Spurvehøg,
  • ruostelintuhaukka,
  • Rooiborssperwer,
  • esparver canyella,
  • krogulec rudobrzuchy,
  • Краснобрюхий перепелятник,
  • アカムネハイタカ,
  • 棕胸雀鹰,
  • 棕胸雀鷹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations, Rural Gardens

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net