Rufous-chested Plover

Charadrius modestus - Gravelot d'Urville

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Charadriidés

  • Genus
    :

    Charadrius

  • Species
    :

    modestus

Descriptor

Lichtenstein, MHK, 1823

Biometrics
  • Size
    : 22 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 71 à 94 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Gravelot d'Urville
adult plum. breeding
Gravelot d'Urville
adult plum. post breeding

Rufous-chested Plover (Charadrius modestus) is a species of bird in the Charadriidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Gravelot d'Urville,
  • Chorlito Chileno,
  • Batuira-de-peito-tijolo,
  • Rotbrust-Regenpfeifer,
  • Patagonische Plevier,
  • Corriere pettorossiccio,
  • Rostbröstpipare,
  • Gråkinnlo,
  • kulík sivolíci,
  • kulík šedolící,
  • Rødbrystet Præstekrave,
  • rusorintatylli,
  • corriol caragrís,
  • sieweczka szarolica,
  • Красногрудая ржанка,
  • ムネアカチドリ,
  • 棕胸鸻,
  • 棕胸鴴,

Voice song and cries

Gravelot d'Urville
adult plum. transition

Habitat

Gravelot d'Urville
juvenile

Grassland : Temperate ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Mud Flats and Salt Flats

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Gravelot d'Urville © 1996-2019 Oiseaux.net