Veery

Catharus fuscescens - Grive fauve

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Catharus

  • Species
    :

    fuscescens

Descriptor

Stephens, 1817

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : 28 à 29 cm.
  • Weight
    : 28 à 54 g
Longevity

10 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Veery (Catharus fuscescens) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Catharus fuscescens salicicola (sw and sc Canada, w USA)
  • Catharus fuscescens subpallidus (nw USA)
  • Catharus fuscescens fuscescens (se Canada and e USA)
  • Catharus fuscescens fuliginosus (extreme e Canada)

Foreign names

  • Grive fauve,
  • Zorzalito Rojizo,
  • Tordo-ruivo-americano,
  • Wilsondrossel,
  • vörhenyes fülemülerigó,
  • Veery,
  • Tordo usignolo brunastro,
  • Rostskogstrast,
  • Viriskogtrost,
  • drozd hnedkavý,
  • drozd hnědavý,
  • Rustrygget Skovdrossel,
  • viitarastas,
  • griveta canyella,
  • Húmþröstur,
  • drozdek brunatny,
  • rūsganais strazds,
  • obvodni cikovtnik,
  • Бурый короткоклювый дрозд,
  • ビリーチャイロツグミ,
  • 棕夜鸫,
  • 棕色夜鶇,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Savanna : Dry

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net